Kuwertura z białej czekolady
Najwyższej jakości biała czekolada o wspaniałym stopniu topnienia: prawdziwe masło kakaowe, bardzo aromatyczne mleko z Tyrolu, naturalny nierafinowany cukier i odrobina wanilii bourbon. (bez glutenu)
Kuwertura 40%
Klasyczna gładka czekolada z 40% zawartością kakao i dużą zawartością zdrowego górskiego mleka produkowanego przez tyrolskich rolników ekologicznych zapowiada intensywny smak mleka i czekolady. Czekolada z nierafinowanego surowego cukru trzcinowego, czystego masła kakaowego i prawdziwej wanilii.
Kuwertura 50%
Pełnia czekoladowego smaku. Wysoka zawartość kakao – 50% oferuje czekoladową przyjemność z delikatnym smakiem mleka. Naturalnie czysta czekolada mleczna od rolników z gór Tyrolu, czyste masło kakaowe, naturalny cukier i prawdziwa wanilia.

Kuwertura 60%
Dzięki 60% zawartości kakao ta delikatna i ciemna czekolada wyróżnia się znacznie większą ilością aromatu czekolady niż inne szlachetne gorzkie kuwertury czekoladowe. Przy zawartości 60% kakao egzotyczne aromaty ziarna kakaowca są aktywowane, co w połączeniu z cukru trzcinowym i czystego masłem kakaowym daje smakową mieszankę wybuchową.

Kuwertura 70%
Ciemna czekolada w najlepszym wydaniu: ciemna klasyczna z kakaowym cuvee z Ameryki Łacińskiej. 70% zawartości kakao z aksamitnym akcentem obiecuje czekoladową przyjemność, a czyste masło kakaowe zapewnia odpowiednie topienie a nierafinowany cukier odpowiednią wytrawną słodkość

kuwertura 80%
Dzięki 80% zawartości kakao ta kuwertura jest bardzo ciemna. Zasady produkcji bean-to-bar zapewniają, tej wysokokakaowej kuwerturze odpowiedni wyrafinowany smak. Intensywność kakao jest gwarantowana i uzupełniona przez dyskretną słodycz cukru trzcinowego oraz odpowiednie delikatne topnienie masła kakaowego.
Kuwertura 90%
90% skoncentrowany smak kakao. Ziarna kakaowe, czyste masło kakaowego i 10% cukru zapraszają do eksperymentowania i miksowania.
Kuwertura 100%
Czysta prostota. Czekolada z 100% ziaren kakao - i nic więcej. Latynoamerykańskie kakao od spółdzielni drobnych rolników, bezpośrednio z ziaren, pieczonych, mielonych i konchowanych zgodnie z zasadami produkcji bean-to-bar. Czysta czekoladowa przyjemność.
Kuwertura sojowa 40%
Alternatywa dla tych, którzy cierpią z powodu nietolerancji mleka krowiego: 40% kakao w połączeniu z organiczną soją, dla których nie lasy deszczowe zostały wyczyszczone. Rafinowana z surowego cukru trzcinowego, czystego masła kakaowego i prawdziwej wanilii.
 
Kuwertura z orzechów laskowych
Pomysłowa substancja! Drobno prażone orzechy laskowe niewiarygodnie stopione z masłem kakaowym, wspomagane słodyczą naturalnego cukru i szczyptą wanilii.
Kuwertura migdałowy nugat
To smakuje fantastycznie! Ten czekoladowo- migdałowo-kremowy nugat jest odpowiedni dla prawdziwych smakoszy czekolady. Szczyt czekoladowej sztuki w tym przypadku zawarty w praktycznym wykorzystaniu migdałów, czystego masła kakaowego, z lekką słodyczą cukru trzcinowego aromatycznego mleka od krów wypasanych pośród górskich szczytów i prawdziwej wanilii.
 
Dystrybucja czekolad Zotter
Zielony Żuczek Artykuły Ekologiczne
ul. Wilcza 31, 00-544 Warszawa
Zamówienia i kontakt:
e-mail: czekoladyzotter@zielonyzuczek.pl
tel. kom.: +48 604 689 858
www.zielonyzuczek.pl