Bananowa

Egzotyczna owocowa czekolada z żółtych bananów. Jej sekret tkwi w zastąpieniu mleka w proszku banananami oraz zmieszaniu mlecznej czekolady
z odrobiną cytryny.
Bukiet kwiatów

2 tabliczki: pierwsza –zrobiony według domowej receptury nugat migdałowy
z palonych i karmelizowanych najlepszych hiszpańskich migdałów i białej czekolady. Całość obsypana płatkami róż. Druga – zrobiony według domowej receptury nugat
z orzechów nerkowca
z płatkami polnych kwiatów: stokrotkami, chabrami
i nagietkami oraz cytryną.
Truskawkowa

Różowo - czerwony truskawkowy sen. prawdziwe czekoladowe szaleństwo. Truskawkowa czekolada
o nadzwyczajnym smaku
i zapachu.
„Do zakochania jeden krok”

Dwupak dla zakochanych: pierwsza tabliczka to 60% czekolada z Ekwadoru,
druga to rubinowoczerwona czekolada malinowa.
Malinowa

Owocowy klejnot. Rubinowo czerwona czekolada ze skrzącym się szkliwem cukru. Naturalny smak malin
i słodycz cukru. Najczystsza moc pochodząca z owoców.
Kokosowa

Wyrafinowana czekolada kokosowa. Wiórki kokosowe
i mleko kokosowe zamiast mleka krowiego oraz nierafinowany cukier trzcinowy z dodatkiem masła kakaowego tworzą tę niezwyłą czekoladową wariację.
Kongo 68%

Ciemna czekolada
z wysokogórskiego kakaowca. Panujący w wysokich górach Konga mikroklimat powoduje,
że ziarna te posiadają niesamowitą owocowo - orzechową nutę.
Ekwador 50%

Ta niespotykana czekolada oparta jest na ponownie
odkrytych, gigantycznych ziarnach cacao national.
Ten rodzaj kakaowca uważany jest za najczystszą genetycznie odmianę, zaś wartość jego ogromnych ziaren objawia się w pozbawieniu goryczy po prażeniu. Jest to jedna z najdroższych, najrzadszych i najbardziej poszukiwanych odmian kakaa.

Peru 70%

Wyrafinowana ciemna
czekolada z najlepszych
i najrzadszych ziaren
kakaowca używanych do tworzenia czekolady, czyli Criollo. Czekolady
z ziaren Criollo to najbardziej wyrafinowane produkty, przawdziwi arystokraci wśród czekolad. Wyjątkowość naszej czekolady pochodzi nie tylko od ziarna Criollo, ale również od specjalnego wielogodzinnego, złożonego procesu konchowania. Czekolada bez mleka/laktozy, vegańska.

Biała czekolada

Klasyka – cudowna biała czekolada z masła kakaowego, górskiego mleka i nierafinowanego cukru
z dodatkiem vanilii bourbońskiej.
Peru 100%

najczystsza czekolada ze 100% zawartością starannie selekcjionowanego łagodnego kakaa. Produkt bezglutenu, mleka/laktozy, vegański.
80% raw

Ciemna, gorzka, surowa czekolada o wysokiej zawartości kakaa. Aby zapewnic najwyższą jakość produktu i zachowanie pełni wszystkich walorów odżywczych zawartych
w kakale,jest wytwarzana
w temperaturze poniżej 42c. Czekolada słodzona cukrem
z kwiatu kokosa.

40% Dominikana

Czekolada z ziaren Hispaniola – o specyficznej nieco cytrusowej nucie, pochodzących z ojczyzny ekologicznego kakaa, czyli Dominikany. Czekolada
o bardzo delikatnym smaku,
z lekko palonych ziaren
i łagodnie konchowana. Produkt bezglutenowy.
55% owcze mleko

Dla osób z nietolerańcją mleka krowiego przedstawiamy mleczną czekoladę powstałą na bazie bogatego mleka owczego, nierafinowanego cukru, ze szczyptą soli dla wydobycia niespotykanego smaku.
Czekolada sojowa 40%

Słodka czekolada na bazie mleka z ekologicznej soi,
idealna dla osób
z nietolerancją mleka krowiego i vegan. Czekolada ta udowadnia, że nie trzeba
iść na kompromisy i daje możliwość cieszenia się wyjątkowym smakiem mlecznej czekolady, nawet osobom z silnymi alergiami
na białka mleka krowiego. Opakowanie zawiera 2 tabliczki czekolady: ciemną
i mleczną.
Orzech laskowy

Klasyczne połączenie – czekolada z orzechami laskowymi. Klasyk gatunku – rozpływająca się w ustach czekoladai chrupiący orzech,
w interpretacji Zottera nabiera nowego wymiaru. Klasyka staje się awangardą.

Mleko kozie

Czekolada dla prawdziwych smakoszy, nawet tych
z nietolerancją mleka krowiego. Czekolada oparta na kozim mleku posiada wyrafinowany, wyrazisty smak amortyzowany głębokim 65% kakaem i cukrem trzcinowym. Czekolada bogata we wszystkie drogocenne dla zdrowia właściwości koziego mleka pomaga zachować młodość.

   
Dystrybucja czekolad Zotter
Zielony Żuczek Artykuły Ekologiczne
ul. Wilcza 31, 00-544 Warszawa
Zamówienia i kontakt:
e-mail: czekoladyzotter@zielonyzuczek.pl
tel. kom.: +48 604 689 858
www.zielonyzuczek.pl