Migdały z rodzynkami w grappie
Irańskie rodzynki w marynacie z najlepszej grappy, zmieszane z migdałami i kawałkami nugatu, pokryte intensywną ciemną, szlachetną czekoladą.
Karmelowo-maślana
Słodkie pożądanie zawierające delikatnie roztopiony karmel, zmieszany z masłem i ułożony na warstwie nugatu. Wśród tych warstw ukrywają się karmelowe chrupki, zaś całość otoczona jest ciemną czekoladą z alpejskiego mleka.
Marc de Champagne
Czekoladę o wysokiej zawartości kakao utarto do konsystencji musu i zmieszano z najlepszymi destylatami z pierwszej biodynamicznej winnicy
w Szampanii, czyli Fleury, i wzbogacono mlekiem sojowym. Całość pokryta jest szlachetną gorzką czekoladą. Luksusowy Hit sprzedażowy.
Bacon bits
Orzechowe zawody – skwarki smażone na chrupko i karmelizowane, aby wydobyć ich orzechowy smak, do tego nugat z orzechów laskowych podkreślający dominację orzechowego smaku i aromatu. Całość rafinowana cynamonem i zatopiona w szlachetnej, gorzkiej czekoladzie.
Kawałek czystej radości
Pokusa! Alpejskie mleko tworzy czekoladę wyrafinowaną przez likier pomarańczowy, natomiast marynowana i starta skórka pomarańczy, w znakomicie zmieszanym maślanym kremie ganache, dostarcza nutę owocową.
Cherry brandy z marcepanem
Szlachetna, gorzka czekolada wypełniona wiśniówką. W pierwszej warstwie z brandy stapia się marcepan, a w drugiej z wiśniówką stapia się lekkie ganache z masła.

Kandyzowany imbir
Bezkonkurencyjny – słodka i świeża pikanteria imbiru spotyka kremową, szlachetną, gorzką czekoladę i kuwerturę, która jest produkowana bez laktozy. Kawałki kandyzowanego w surowym cukrze trzcinowym imbiru akcentują jej wyjątkowość.
Karmelizowane orzechy
Karmelizowane orzechy, z super miękkim karmelowym ganache, warstwą karmelowego nugatu i karmelizowanymi grubo posiekanymi orzechami laskowymi i orzechami nerkowca harmonizują się również z kakaem, którego ziarno podczas prażenia rozwija wspaniały smak karmelu.
Ser z winogronami i orzechami
Ser z austrjackich gór, orzechy włoskie, najlepsze winogrona i kropla balsamicznego, jabłkowego octu winnego. Wszystko razem zanurzone we wspaniałej szlachetnej gorzkiej czekoladzie.
Pistacjowa
Ostrożnie - ryzyko uzależnienia! Najlepsze pistacje z Iranu: najpierw przetworzone na marcepan
i zmieszane z anyżową herbatą, następnie zgarnirowane w migdałowy nugat warstwy bazowej i zamknięte w aromatycznej, ciemnej, mlecznej alpejskiej czekoladzie.
Chilli
Prawdziwy czekoladowy styl – ganache jasnej czekolady sojowej z ognistym nadzieniem chili, rafinowany włoską grappą, zanurzony w powłoce ze szlachetnej, gorzkiej czekolady.
Czekolada miodowa
Czekolada dla dzieci – smaczne płatki miodu
i miodowe chrupki w czekoladowo-migdałowym kremie. Pokryte białą czekoladą.
Marcepan amaretto
To prawdziwe La Dolce Vita – marcepan nasączony amaretto, spoczywający na warstwie migdałowego nugatu. Marcepan, migdałowy nugat i amaretto osładzają życie, a ich zapach rozpala zmysły. Migdałowe szaleństwo w ciemnej czekoladzie mlecznej z 60% zawartością kakao i lekką słodyczą naturalnego cukru.
Dla dzieci przeciw głodowi
Idea tej czekolady polega na tym, że każda sprzedana tabliczka gwarantuje jeden posiłek dla głodującego dziecka. Jesteśmy zaangażowani
w projekt „Yummy! Posiłki dla szkół„ ,który szeroko znany jako”Pomoc bez granic”. Za każdą sprzedaną tabliczkę czekolady”Yummy! Posiłki dla szkół”, dziecko uchodźców birmańskich otrzymuje posiłek w szkole.
Biała czekolada z krokantem
Chrupiący i słodki czekoladowy klasyk. Biała czekolada z dużą ilością drogocennego masła kakaowego, alpejskiego mleka i surowego cukru trzcinowego na zewnątrz i kremowym nadzieniem
z chrupiącymi orzechami wewnątrz, wywołuje uśmiech na twarzach zarówno młodych, jak
i starych.
Malina i kokos
Czuła kompozycja wykonana z malinowej czekolady – owoce malin, suszony kokos i prawdziwa wanilia bourbońska . Całość zanurzona w mlecznej czekoladzie z mleka kokosowego – uderzenie smaku!
Wiśnie z wanilią
Wyborowa, ciemna czekolada, wiśniowe puree owocowe i warstwa waniliowo-migdałowego nugatu tworzą tę doskonałą czekoladę.
Śliwowica
Nieziemski odlot – długo leżakowana, purpurowa śliwowica w połączeniu ze szlachetną gorzką czekoladą.
Szlachetna, ciemna, gorzka
Po prostu kakao! Ciemna czekolada z masłem kakaowym, zmieszana do gładkiego musu.
Prostota o doskonałym smaku, fantastycznie delikatna i kremowa. Mus otoczony wysokoprocentową czekoladą z 80% zawartością kakao. Czysta przyjemność czekolady.
Mocna kawa in & out
Kawa i czekolada jako ważna część wiedeńskiego stylu życia – szlachetna, gorzka czekolada
z kremowym nadzieniem mocnej kawy Fair Trade, mleka i whisky. Całość zatopiona w nowej kawowej czekoladzie Zottera: świeżo zmielona kawa stopiona unitinga z białą czekoladą gwarantuje niesamowity aromat kawy. Oh la la!
Dyniowa pestkowa z marcepanem
Klasyka rodem ze Styrii – karmelizowane pestki dyni są zmieszane z marcepanem i aromatyzowane ajerkoniakiem. Aby uczynić czekoladę doskonałą, dodano warstwę nugatu z pestek dyni
z chrupkami i wszystko zostało skąpane w ciemnej kuwerturze.
Marcepan z orzechami
Świeżo palone i karmelizowane orzechy włoskie zmieszane z marcepanen i rumem, a następnie pokryte ciemną czekoladą z alpejskiego mleka.
Czekolada po szkocku
Wyrazista – Scotch Whisky pozostawia wyraźny smak i podkreśla wytrawny, lekko kwaskowaty smak szlachetnej, gorzkiej czekolady. Idealne połączenie, w pełni zgodne ze szkocką tradycją.
Mango i marakuja
Czekoladowe wakacje – tęskniący za wakacjami w tropiku będą zadowoleni z południowych owoców . Owocowy ganache z mango, w którym ukryte są marynowane w soku z marakui winogrona . Całość otoczona słodką mleczną czekoladą. Owocowy raj!
 
Kawa z koniakiem
Francuski koniak wypełniający ciemne ganache
z czekolady o intensywnym smaku. A ponieważ koniak ma klasyczne wykończenie nutą kawy palonej, całość oblana jest kawową czekoladą. Czekolada ta powstaje zgodnie z zasadą bean -
to - bar, zaś ziarna kawy Arabica, używane do jej produkcji, zostały wyselekcjonowane przez Józefa Zottera podczas jego podróży po Ameryce Łacińskiej i pochodzą z wyżyn Meksyku i Kolumbii.
Morelowy in&out
Wszystko z moreli – morelowa brandy, galaretka
i pure z moreli, otoczone morelową kuwerturą
 
Dystrybucja czekolad Zotter
Zielony Żuczek Artykuły Ekologiczne
ul. Wilcza 31, 00-544 Warszawa
Zamówienia i kontakt:
e-mail: czekoladyzotter@zielonyzuczek.pl
tel. kom.: +48 604 689 858
www.zielonyzuczek.pl